Lansarea blogului informativ www.avertizori.capc.md


2 Comentarii

Centrul de analiză și prevenire a corupției, cu suportul Ambasadei Marii Britanii la Chișinău, a lansat blogul www.avertizori.capc.md.

Scopul acestui blog este de a oferi informații diversificate privind avertizorii de integritate: articole informative, tutoriale video, infografice, legislație, cazuri cu implicarea avertizorilor de integritate în Republica Moldova, cazuri și experiența altor state în domeniul protecției avertizorilor de integritate, dar și de a raporta ilegalitățile depistate. Astfel, ne propunem să explicăm, într-o manieră accesibilă, ce este un avertizor, care este misiunea acestuia, garanțiile de protecție etc., și să contribuim la aplicarea corectă a Legii privind avertizorii de integritate.

De asemenea, pe www.avertizori.capc.md vor fi publicate interviuri/opinii ale unor persoane notorii despre avertizori, întrebări/răspunsuri frecvente ale potențialilor avertizori de integritate, dar și ale angajatorilor (din sectorul public și privat) cu privire la algoritmul de acțiune și pașii care trebuie luați pentru a examina dezvăluirile practicilor ilegale.

Consultanții juridici/avocații CAPC vor asigura comunicarea zilnică cu vizitatorii blogului și interactivitatea acestuia. O atenție sporită va fi acordată drepturilor medicilor și personalului medical, în contextul COVID-19.

Încurajăm utilizatorii www.avertizori.capc.md să dezvăluie cazurile de practici ilegale, identificate în instituțiile în care activează, iar experții CAPC vor acorda suportul necesar, inclusiv vor oferi protecția necesară avertizorului de integritate. De asemenea, vă îndemnăm să adresați întrebări, în cazul în care aveți anumite neclarități sau confuzii privind interpretarea Legii cu privire la avertizorii de integritate.

_______

Această platformă a fost elaborată în cadrul Proiectului „Consolidarea integrității publice în Republica Moldova”, implementat de Centrul de analiză și prevenire a corupției, cu finantare din partea UK aid cu suportul Guvernului Marii Britanii. Responsabilitatea pentru conținutul site-ului aparține autorului și nu reflectă neapărat poziția Guvernului Britanic.

2 Comentarii

Please can you make your web forms secure for people to contact you.

Michael Peters

6 luni în urmă

test

ttest

6 luni în urmă

Expediază comentariu