CAPC a publicat „Ghidul avertizorului de integritate - pentru cetățeni”


0 Comentarii

Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției (CAPC) a publicat astăzi „Ghidul avertizorului de integritate – pentru cetățeni” în care este explicat pe înțelesul tuturor ce este o avertizare de integritate, cine este avertizor de integritate, care este procedura de examinare a dezvăluirilor practicilor ilegale de la locul de muncă, când  și unde avertizorul de integritate poate solicita protecție.

 

De asemenea, în Ghid sunt enumerate și exemplificate informațiile care sunt considerate a fi dezvăluire a practicilor ilegale/avertizări de integritate. Autorii au inclus și acțiunile, care trebuie întreprinse de către instituțiile responsabile în cazul unei avertizări de integritate - angajatorul, Centrul Național Anticorupție, Oficiul Avocatului Poporului. Pentru a fi mai accesibil cetățenilor, în Ghid au fost incluse actele normative din domeniu, dar și alte resurse utile.

 

Ghidul a fost elaborat în cadrul proiectului „Consolidarea integrității publice în Republica Moldova”, implementat de CAPC, cu finanțare din partea UK aid cu suportul Guvernului Marii Britanii. Responsabilitatea pentru conținutul ghidului aparține autorului și nu reflectă neapărat poziția Guvernului Britanic.

 

„Ghidul avertizorului de integritate – pentru cetățeni” poate fi accesat aici: https://bit.ly/39gG6et.

0 Comentarii

Nu sunt comentrii pentru publicația dată!

Expediază comentariu