„Avertizorii de integritate – Ghid practic pentru judecători și procurori”, lansat de CAPC


0 Comentarii

Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției (CAPC) a publicat un Ghid practic pentru judecători și procurori privind avertizorii de integritate. Ghidul este complementar cursurilor și materialelor de instruire din cadrul training-urilor  pentru judecători și procurori, care au fost organizate de CAPC în cooperare cu Institutul Național al Justiției, în perioada noiembrie 2020-martie 2021.

Documentul oferă utilizatorilor informații detaliate și comprehensive privind: domeniul de aplicare a Legii privind avertizorii de integritate și a noțiunilor terminologice privind avertizorii de integritate; subiecții ce pot avea calitatea de avertizor de integritate; modalitatea de dezvăluire, înregistrare și examinare a practicilor ilegale; autoritățile responsabile de examinarea dezvăluirilor practicilor ilegale; protecția avertizorilor de integritate. 

„Ghidul de față poate reprezenta și un punct de reper pentru elaborarea și aprobarea documentelor administrative interne de către angajatori (inclusiv Consiliul Superior al Magistraturii și Consiliul Superior al Procurorilor), necesare pentru crearea mecanismului de recepționare, înregistrare și examinare a avertizărilor de integritate, precum și pentru protecția avertizorilor de integritate”, a menționat judecătorul Ion Chirtoacă, autorul Ghidului.

Ghidul a fost elaborat în cadrul proiectului „Consolidarea integrității publice în Republica Moldova”, implementat de CAPC, cu finanțare din partea UK aid cu suportul Guvernului Marii Britanii. Responsabilitatea pentru conținutul ghidului aparține autorului și nu reflectă neapărat poziția Guvernului Britanic.

„Avertizorii de integritate – Ghid practic pentru judecători și procurori” poate fi accesat aici: https://bit.ly/3symMQT

0 Comentarii

Nu sunt comentrii pentru publicația dată!

Expediază comentariu