Noutăți

Lista publicațiilor sortate după cele recente

20

Apr

„Avertizorii de integritate – Ghid practic pentru judecători și procurori”, lansat de CAPC

Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției (CAPC) a publicat un Ghid practic pentru judecători și procurori privind avertizorii de integritate. Ghidul este complementar cursurilor și materialelor de instruire din cadrul training-urilor pentru judecători și procurori, care au fost organizate de CAPC în cooperare cu Institutul Național al Justiției, în perioada noiembrie 2020-martie 2021.

31

Mar

Aplicarea corectă a Legii privind avertizorii de integritate. O nouă instruire pentru judecători și procurori

Circa 30 de judecători și procurori din întreaga țară au participat astăzi la un nou curs de instruire „Procedura de examinare a cauzelor cu implicarea avertizorilor de integritate”, organizat de Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției (CAPC) și Institutul Național al Justiției (INJ). Instruirea s-a desfășurat în format on-line.

26

Mar

CAPC a publicat „Ghidul avertizorului de integritate - pentru cetățeni”

Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției (CAPC) a publicat astăzi „Ghidul avertizorului de integritate – pentru cetățeni” în care este explicat pe înțelesul tuturor ce este o avertizare de integritate, cine este avertizor de integritate, care este procedura de examinare a dezvăluirilor practicilor ilegale de la locul de muncă, când și unde avertizorul de integritate poate solicita protecție.

05

Mar

Reprezentanții autorităților publice au discutat cu experții CAPC și CNA despre implementarea mecanismului avertizărilor de integritate

Funcționarii publici din cadrul autorităților publice centrale, printre care instituția Președinției, Curtea de Conturi, Serviciul Fiscal de Stat, Serviciul Vamal, Serviciul de Informații și Securitate, Procuratura Anticorupție, au discutat astăzi cu reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA), cei ai Oficiului Avocatului Poporului (OAP) și experții Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției (CAPC) despre importanța de a dezvălui faptele ilegale și implementarea corectă a mecanismului avertizărilor de integritate în sectorul public.

01

Mar

Mediul de afaceri, informat cum să implementeze corect mecanismul avertizărilor de integritate în sectorul privat

Reprezentanții mediului de afaceri, în special managerii și persoanele abilitate cu funcții de recepționare și examinare a avertizărilor de integritate, au discutat cu reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA), cei ai Oficiului Avocatului Poporului (OAP) și experții Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției (CAPC) despre implementarea corectă a mecanismului avertizărilor de integritate în sectorul privat.

27

Jan

Reprezentanții ministerelor și cei ai instituțiilor responsabile au discutat despre instituirea unui mecanism de aplicare corectă a Legii privind avertizorii de integritate

Responsabilii de avertizările de integritate din cadrul ministerelor au discutat astăzi cu reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA), cei ai Oficiului Avocatului Poporului (OAP) și experții Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției (CAPC) despre aplicarea corectă a Legii privind avertizările de integritate, intrată în vigoare în 2018. Cea de-a doua cafenea tematică a fost organizată de CAPC, în cadrul Proiectului „Consolidarea integrității publice în Republica Moldova”, finanțat de UK aid, cu suportul Guvernului Marii Britanii.

22

Jan

Tinerii judecătorii au fost instruiți cum să aplice corect și eficient Legea privind avertizorii de integritate

Peste 20 de magistrați din mai multe instanțe de judecată au participat astăzi la cursul de instruire „Procedura de examinare a cauzelor cu implicarea avertizorilor de integritate”, organizat de Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției (CAPC) și Institutul Național al Justiției (INJ), cu suportul Guvernului Marii Britanii. Instruirea s-a desfășurat în format on-line.

22

Jan

CAPC are în gestiune cinci cazuri ale avertizorilor de integritate

Adoptarea Legii privind avertizorii de integritate are scopul de a eficientiza activitatea instituției avertizorilor de integritate. Pentru a răspunde la această provocare, în prezent, Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției (CAPC) implementează Proiectul „Consolidarea integrității publice în Republica Moldova”.

16

Dec

Avertizările de integritate. Cum trebuie să acționeze instituțiile responsabile

Reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA), cei ai Oficiului Avocatului Poporului (OAP) și experții Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției (CAPC) au discutat despre algoritmul de acțiune în cazul avertizorilor de integritate, la prima cafenea tematică. Dezbaterile au fost organizate de CAPC, în cadrul Proiectului „Consolidarea integrității publice în Republica Moldova”, finanțat de UK aid, cu suportul Guvernului Marii Britanii.

12

Oct

Instituția avertizorilor de integritate din Republica Moldova va fi consolidată

Proiectul „Consolidarea integrității publice în Republica Moldova” a fost lansat de Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției (CAPC), cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii la Chișinău, cu scopul de a fortifica instituția avertizorilor de integritate, prin aplicarea corectă a legislației și sporirea rolului acestora.